Bitcoin,

Masie: “Bitcoin is een geschenk dat de mensheid zal veranderen”

okx 728x90

Bitcoin (BTC) zal de toekomst van de mensheid ingrijpender veranderen dan iedere voorgaande technologische innovatie. Dat zei Stafford Masie, voormalig CEO van Google Africa, tijdens een presentatie op de SingularityU Summit in Zuid-Afrika.


‘Grootste technologische geschenk ooit voor de mens’

Masie, die nu werkt als computerspecialist en manager bij het bedrijf WeWork, was een gastspreker bij de SingularityU South Africa Summit op 16 oktober. Tijdens een keynote zei Masie dat Bitcoin’s realisatie van handel zonder tussenpersoon het grootste geschenk is dat de mensheid ooit heeft ontvangen op technologisch gebied.


Revolutionair voor wereldhandel

De Zuid-Afrikaan betoogde dat crypto-wallets het handelsverkeer spectaculair kunnen veranderen. Volgens hem worden wallets nu vaak verkeerd begrepen en gezien als iets ingewikkelds, waardoor ze niet optimaal worden gebruikt. Masie stelt dat de grootste potentie voor crypto-producten dan ook niet zit in rijke samenlevingen, maar juist in het faciliteren van “derde economieën” waar ruilhandel veelvuldig voorkomt;

“Een ‘derde economie’ is een economisch systeem waar mensen geen toegang hebben tot elektronische bankservices zoals geldtransacties. Denk aan mensen die twee uur buiten Shanghai wonen, aan de midden-Chinese kust. Deze mensen kunnen Bitcoin gebruiken om transacties te voltooien, ver buiten hun eigen lokale economie. Dit brengt mogelijkheden die we ons nauwelijks voor kunnen stellen.”

Masie benadrukte in zijn keynote eveneens misvattingen over veiligheidsrisico’s van de Bitcoin-ledger. “Exchanges kunnen worden gehackt, Bitcoin zelf niet”, zo vertelt hij.

De spreker haalt bovendien aan dat de concentratie van rijkdom die we vandaag de dag zien uitzonderlijk is. Masie geeft het voorbeeld van de aandelenmarkt:

“De bedrijfswaardes van Apple, Amazon, Alphabet, Facebook en Microsoft opgeteld zijn even groot als alle S&P 500-bedrijven bij elkaar. Dit is buitengewoon: de concentratie van rijkdom in deze mate hebben we nog nooit in de geschiedenis hebben gezien. Deze vijf bedrijven zijn samen groter dan de economie van menig land.”

Eerder deze week sprak Nicolas Cary tijdens de Hard Fork Summit in Amsterdam al over dezelfde problematiek. Tijdens zijn keynote legde hij uit hoe cryptovaluta’s kunnen helpen deze immense ongelijkheid aan te pakken.


Crypto populair in Zuid-Afrika

In september publiceerde Cointelegraph een analyse waarin het wees op de gunstige condities voor crypto-projecten in Zuid-Afrika. Het land is een van de vijf BRICS-landen en na Nigeria de grootse economie van het continent. Vanaf begin deze eeuw is de handel tussen Zuid-Afrika en machtige economieën als de VS en Duitsland sterk toegenomen. Hierdoor trekt de Zuid-Afrika ook de aandacht van tech-bedrijven en multinationals, die enorme potentie zien in de rap ontwikkelende sector.

Sommige recente onderzoeken suggereren dat het land het hoogste percentage crypto-eigenaren (onder internetgebruikers) ter wereld kent. Naar schatting is 10,7% van de Zuid-Afrikaanse internetgebruikers in het bezit van cryptocurrency.


Problemen voor Masie’s werkgever WeWork

Masie’s huidige werkgever, WeWork, is een Amerikaans vastgoedbedrijf dat werkruimtes verhuurt aan onder andere tech-bedrijven. Hoewel WeWork nog geen tien jaar bestaat, werd de waarde van het bedrijf begin dit jaar geïndexeerd op $47 miljard dollar in aanloop naar een geplande beursgang. Die blies het echter af vanwege grote verliezen en veel kritiek op het bestuur van het Amerikaanse reuzenbedrijf.

Sindsdien strijdt het bedrijf met tegenvallende resultaten en een dalend vertrouwen onder investeerders. Deze week kwam er echter hoopvol nieuws naar buiten voor WeWork: volgens het medium Nikkei Asian Review wil de Japanse multinational SoftBank tot $5 miljard dollar investeren in het vastgoed-concept.

 
OKX banner 20

Bitcoin nieuws
Wanneer hoor je tegenwoordig bij de ultra-rijken?
Goud en Bitcoin komen samen in deze nieuwe ETF van Stacked
Salvadoranen blijven sceptisch over Bitcoin als wettig betaalmiddel, blijkt uit onderzoek
Meer nieuws

Meest gelezen

Newsbit
Bekijk de app
Bekijk